Plaćanje za SEO optimizaciju : isplati li se?

Optimizacija za tražilice može pomoći vašoj tvrtki da se istakne iz gomile u smislu rangiranja u tražilicama, što je nevjerojatno važno kada je u pitanju dovođenje novih poslova. Ako želite maksimalno iskoristiti svoje marketinške dolare i osigurati da se vaša web stranica prikazuje na prvoj stranici rezultata pretraživanja, razmislite o plaćanju optimizacije za tražilice kao dijelu vaše marketinške strategije. Ovaj će vam članak reći sve što trebate znati o plaćanju usluga optimizacije za tražilice kako biste mogli odlučiti je li to ispravno za vaše poslovanje ili ne.

SEO vs PPC

SEO i PPC rade ruku pod ruku kako bi promovirali vašu web stranicu u javnosti. Međutim, SEO je najbolji za dugoročne rezultate, a PPC je prikladniji za trenutne kampanje. Oba su neophodna u današnjem svijetu web marketinga. Ne možete se osloniti samo na jedno ili drugo. Ako želite brzo ostvariti veću prodaju, možda bi vrijedilo isprobati oglašavanje s plaćanjem po kliku.

SEO naspram organskog dosega

Kako biste svoju web stranicu doveli na vrh Googleovih SERP-ova, trebat ćete ili puno strpljenja i stvarno dobre SEO vještine ili ćete morati uložiti u profesionalne usluge. S druge strane, ako se ne pokušavate natjecati s tvrtkama kao što su Walmart i GE na nacionalnoj razini, tada će broj kupaca koji dolaze iz vašeg organskog dosega vjerojatno biti dovoljan. Uz to, postoje mnoge prednosti za visoko rangiranje vašeg sadržaja na tražilicama. Najvažnije je da ljudi neće imati problema pronaći vašu tvrtku kada upišu određene ključne riječi vezane uz ono što nudite. Ako postoji jedna stvar koju sam naučio o SEO-u tijekom godina je da konkurencija može biti žestoka pa bi se moglo isplatiti uložiti u zapošljavanje nekoga tko zna što radi.

Kako samostalno istražiti ključne riječi

Prepoznavanje ključnih riječi koje vaše ciljno tržište koristi za pretraživanje vitalni je dio SEO-a. Istraživanje ključnih riječi može se obaviti identificiranjem izraza velike količine za koje biste se željeli rangirati, provjerom konkurencije i osiguravanjem da možete dobro rangirati. To će vas dovesti do vaših ključnih riječi, koje su vjerojatno kratke fraze s tri ili četiri riječi u njima, kao što su najbolji recept, dječje igračke ili jedinstvena odjeća. Kako biste sami istražili ključne riječi, postoje dva osnovna načina. Prvi način je korištenje alata, kao što su Google Adwords Keyword Tool ili Ubersuggest. Drugi način je korištenje nečega što se zove long-tail ključne riječi. Duge ključne riječi su izrazi koji imaju više od 3-4 riječi u sebi i opisuju što bi osoba mogla upisati u Google kada traži nešto određeno.

Kako pratiti uspjeh i napredak tijekom vremena

Ako koristite uslugu kao što je Google Adwords, koja vam omogućuje plaćanje dok idete i izravno plaća tražilici kada netko klikne na oglas, možete pratiti svoj uspjeh.

Odvojite pet minuta da istražite količinu prometa koju vaša poslovna web stranica ostvaruje iz izvora izvan vaše web stranice. Raste li taj broj s vremenom? Je li se netko novi pojavio? Obavezno razmislite što bi se dogodilo da ovaj rezultat dobivate organski na besplatan način umjesto da plaćate za viši plasman.

Korisni Članci

Plaćanje za SEO optimizaciju

Koja je najbolja SEO stručnjak-agencija u Hrvatskoj?

SEO stručnjak