Skip to content
Home » SEO optimizacija cijena

SEO optimizacija cijena

SEO optimizacija cijena

SEO optimizacija cijena

Razmišljate o SEO optimizaciji vaše web stranice, ali niste sigurni koje su točne cijene? S obzirom na raznolikost faktora koji utječu na konačnu cijenu SEO optimizacije, pronalaženje konkretnog odgovora može biti zahtjevno.

Ovaj članak pomoći će vam razjasniti ovu temu, pružajući detaljne informacije o faktorima koji utječu na cijenu, popularnosti SEO-a i mnogim drugim relevantnim točkama. Zaronite s nama u svijet SEO optimizacije i otkrijte kako kvalitetna optimizacija može unaprijediti vaš online posao!

 • Obim posla, konkurencija na tržištu i zahtjevi web stranice su ključni faktori koji utječu na cijenu SEO optimizacije.
 • Preliminarna SEO analiza web stranice je važan korak u procjeni cijene i utvrđivanju specifičnih zahtjeva klijenta.
 • Popularnost SEO optimizacije raste zbog prednosti kao što su povećanje vidljivostipoboljšanje kvalitete prometa i smanjenje troškova oglašavanja.
 • Cijena SEO optimizacije može se prilagoditi različitim klijentima ovisno o složenosti projekta i željenim rezultatima.

Faktori koji utječu na cijenu SEO optimizacije

Faktori koji utječu na cijenu SEO optimizacije uključuju obim posla, konkurenciju na tržištu i zahtjeve i ciljeve web stranice.

Obim posla

Obim posla jedan je od ključnih faktora koji utječe na cijenu SEO optimizacije. Svaka web stranica je jedinstvena, stoga i zahtjevi za SEO optimizaciju variraju. Primjerice, manja web stranica s nekoliko stranica zahtijevat će manje posla u smislu analize ključnih riječi i optimizacije sadržaja u odnosu na veću web stranicu s mnoštvom proizvoda ili usluga.

Upravo zbog toga tvrtke kao što je Tolo Design provode preliminarnu analizu web stranice kako bi utvrdile obim posla potrebnog za SEO optimizaciju. To uključuje sve, od analize ključnih riječi do link building strategija i onpage te offpage optimizacija.

U konačnici, obim posla direktno će utjecati na cijenu SEO usluga koju pruža agencija.

Konkurencija na tržištu

Konkurencija na tržištu je jedan od faktora koji utječe na cijenu SEO optimizacije. Kako bi web stranica bila uspješna i istaknula se u mnoštvu drugih, potrebno je analizirati konkurenciju i prilagoditi strategiju SEO optimizacije.

Broj konkurenata i njihova prisutnost na tražilicama mogu utjecati na cijenu jer će biti potrebno više vremena i napora za postizanje boljih rezultata. Također, ako konkurencija već koristi SEO strategije, bit će potrebno uložiti dodatne napore kako bi se premašili njihovi rezultati.

Važno je razumjeti da se konkurencija mijenja pa je potrebno pratiti tržište i prilagođavati strategiju SEO optimizacije kako bi se održala konkurentnost.

PaketNivo UslugeCijena (€)Opis
Paket
Basic
Osnovni150Paket A je idealan za one koji traže osnovne usluge po povoljnoj cijeni. Ovaj paket uključuje sve osnovne funkcionalnosti i usluge za početak projekta ili manji posao. Pouzdani alati i podrška po povoljnoj cijeni.
Paket
Advanced
Srednji300Paket B je namijenjen onima koji traže više od osnovnih usluga, ali ne žele uložiti previše. Pruža dodatne funkcionalnosti i resurse za proširenje mogućnosti projekta ili posla. Ravnoteža između performansi i cijene.
Paket
Premium
Premium500Paket C je za one koji traže vrhunsku kvalitetu i ne žele kompromise. Dolazi sa svim naprednim funkcionalnostima, dodatnim resursima i premium podrškom za zahtjevne projekte i poslove. Vrhunski rezultati.

Zahtjevi i ciljevi web stranice

Zahtjevi i ciljevi web stranice su jedan od bitnih faktora koji utječu na cijenu SEO optimizacije. Svaka web stranica ima svoje specifične zahtjeve i ciljeve koje želi postići putem SEO strategije.

Na primjer, web stranica koja želi povećati prodaju i generirati više poslovnih prilika će zahtijevati napredniju SEO kampanju koja se usredotočuje na konverzije i ciljane ključne riječi.

S druge strane, web stranica koja se bavi informiranjem i ima za cilj povećati organsku vidljivost može zahtijevati manje kompleksnu SEO strategiju.

Važno je uzeti u obzir ove zahtjeve i ciljeve prilikom procjene cijene SEO optimizacije. Agencije za optimizaciju tražilica pružaju različite opcije paketa prilagođenih pojedinim klijentima kako bi udovoljile njihovim specifičnim potrebama.

Pročitajte još Koja je prosječna cijena SEO usluga?

SEO mjesečni paketi cijena

Metode procjene cijene SEO optimizacije

Metode procjene cijene SEO optimizacije uključuju preliminarnu SEO analizu web stranice i utvrđivanje početne analize kako bi se odredio opseg posla i specifični zahtjevi klijenta.

Preliminarna SEO analiza

Preliminarna SEO analiza je jedan od važnih koraka u procesu SEO optimizacije. Ona omogućuje detaljan uvid u trenutno stanje web stranice i identifikaciju područja koja zahtijevaju poboljšanje kako bi se postigla bolja vidljivost na tražilicama. Evo nekoliko ključnih elemenata koje treba uzeti u obzir pri obavljanju preliminarne SEO analize:

 • Analiza ključnih riječi: Provjerite koje su ključne riječi relevantne za vašu industriju i kako vam se trenutno rangiraju na tim pojmovima. Identificirajte ključne riječi s visokim prometom i niskom konkurencijom koje bi mogle pomoći u povećanju organske vidljivosti.
 • Tehnička analiza: Pregledajte tehničku infrastrukturu web stranice kako biste identificirali tehničke probleme koji mogu utjecati na indeksiranje i rangiranje na tražilicama. Ovo može obuhvaćati provjeru brzine učitavanja stranica, ispravno postavljenih meta oznaka, XML mapa stranica i još mnogo toga.
 • Analiza sadržaja: Prerazmislite o postojećem sadržaju vaše web stranice. Je li informativan, relevantan i zanimljiv za ciljnu publiku? Identificirajte praznine u sadržaju i razmislite o stvaranju novog sadržaja koji će privući pažnju korisnika i tražilica.
 • Analiza konkurencije: Istražite kako se vaši konkurenti rangiraju na određenim ključnim riječima i identificirajte strategije koje su uspješne. Ova analiza može pružiti uvide u koji aspekti SEO optimizacije mogu biti presudni za postizanje visokih pozicija.
 • Analiza povratnih veza: Pregledajte kvalitetu i kvantitetu vanjskih web stranica koje povezuju s vašom web stranicom. Identificirajte moguće prilike za izgradnju povratnih veza s relevantnim autoritativnim web stranicama kako biste poboljšali autoritet svoje web stranice.

Utvrđivanje početne analize

Utvrđivanje početne analize je ključni korak u procesu SEO optimizacije. Kako biste dobili jasan uvid u stanje web stranice i definirali potrebne promjene, potrebno je provesti temeljitu analizu. Evo nekoliko važnih elemenata koje treba uzeti u obzir prilikom utvrđivanja početne analize:

 1. Analiza ključnih riječi: Identifikacija relevantnih ključnih riječi za vašu web stranicu je vitalna za uspješnu SEO optimizaciju. Proučite konkurenciju, istražite trendove pretraživanja i odaberite ključne riječi koje će ciljati publiku koju želite doseći.
 2. Tehnička analiza: Provjerite tehničke aspekte vaše web stranice, kao što su brzina učitavanja stranica, dostupnost za mobilne uređaje, URL struktura i indeksiranje s tražilicama. Ove promjene mogu značajno utjecati na rangiranje u rezultatima pretraživanja.
 3. Analiza sadržaja: Pregledajte postojeći sadržaj na web stranici kako biste identificirali nedostatke ili prilike za poboljšanje. Jeste li optimizirali naslove i meta opise? Postoje li kvalitetni interni i eksterni linkovi? Je li vaš sadržaj relevantan i informacijski vrijedan?
 4. Analiza konkurencije: Istražite konkurenciju i analizirajte njihove SEO strategije. Proučite koje ključne riječi koriste, koje linkove imaju i koji su njihovi najbolje rangirani sadržaji. To će vam pomoći da identificirate prilike za poboljšanje i razvijete strategiju koja će vam omogućiti da se istaknete na tržištu.
 5. Analiza rezultata: Pratite napredak vaše web stranice nakon provedene SEO optimizacije. Redovito analizirajte promjene u rangiranju ključnih riječi, organskom prometu i stopama konverzija kako biste procijenili uspješnost svoje strategije.

Cijena SEO optimizacije i mogućnosti prilagodbe

Cijena SEO optimizacije ovisi o mnogo faktora, ali postoji mogućnost prilagodbe cijene kroz proces pregovaranja i pružanje transparentnosti klijentima.

Proces pregovaranja cijene

Pregovaranje cijene SEO optimizacije može biti složen proces koji zahtijeva komunikaciju između klijenta i agencije. Evo nekoliko koraka koji se mogu poduzeti tijekom tog procesa:

 1. Utvrđivanje zahtjeva i ciljeva: Prvi korak u pregovaranju cijene je jasno razumijevanje ciljeva klijenta i što se očekuje od SEO optimizacije. To može uključivati povećanje organske vidljivosti, poboljšanje rangiranja ključnih riječi ili povećanje broja posjeta na web stranici.
 2. Analiza konkurencije: Agencija će provesti analizu konkurencije kako bi utvrdila koliko je konkurentno tržište i što će biti potrebno uložiti kako bi se postigao željeni rezultat.
 3. Procjena obima posla: Ovisno o veličini web stranice i obimu posla koji će biti potreban za optimizaciju, cijena će varirati. To može uključivati optimizaciju sadržaja, link building strategiju, tehničku optimizaciju i druge aspekte SEO-a.
 4. Pregovaranje cijene: Nakon što su utvrđeni zahtjevi i obim posla, agencija će ponuditi svoju cijenu za SEO optimizaciju. Klijent može zatim pregovarati ili raspravljati o cijeni kako bi se postigao dogovor koji odgovara objema stranama.
 5. Transparentnost: Važno je da agencija bude transparentna u vezi s cijenom i što klijent može očekivati za tu cijenu. To može uključivati mjesečno izvješće o napretku, redovnu komunikaciju i podršku tijekom cijelog procesa SEO optimizacije.
 6. Potpisivanje ugovora: Nakon što se postigne dogovor oko cijene, važno je da oba partnera potpišu pisani ugovor koji detaljno opisuje sve aspekte SEO optimizacije i uvjete suradnje.

Pružanje transparentnosti klijentima

Jedan od ključnih aspekata kada je u pitanju cijena SEO optimizacije je pružanje transparentnosti klijentima. Agencije poput Tolo Design-a smatraju da je važno biti potpuno transparentan u vezi s cijenom i uslugama koje se nude.

To znači da će klijenti dobiti sve informacije o tome što uključuje cijena, kako će se izvršavati optimizacija i koje rezultate mogu očekivati. Tolo Design također ističe važnost transparentnosti, omogućavajući klijentima da dobiju detaljan pregled i razumiju kako će se formirati cijena SEO optimizacije.

Ovakav pristup omogućava klijentima da budu sigurni da neće biti skrivenih troškova ili nepredviđenih iznenađenja te stvara povjerenje između klijenata i agencija.

Važno je napomenuti da mnoge agencije naglašavaju svoju posvećenost transparentnosti, jer žele osigurati da su klijenti svjesni svake faze procesa, kao i svakog koraka koji se poduzima kako bi se postigli rezultati.

Kroz transparentnost, klijenti mogu imati jasnu sliku o tome što dobivaju za svoj novac i kako će im to pomoći u postizanju njihovih ciljeva. To također pomaže u izgradnji dugoročnih odnosa između agencija i klijenata, jer se temelji na povjerenju i jasnoj komunikaciji.

Zaključak

Cijena SEO optimizacije može varirati ovisno o mnogim faktorima, poput obima poslakonkurencije na tržištu i ciljevima web stranice. Važno je da klijenti budu svjesni tih faktora i pruže transparentnost kako bi se pronašla najbolja cijena za njihovu SEO kampanju.

S obzirom na prednosti SEO optimizacije i rast digitalnog marketingaulaganje u kvalitetnu optimizaciju može donijeti značajne rezultate za web stranicu.

Autor Bio

Robert Tolo je osnivač Tolo Designa, vodeće digitalne agencije koja se specijalizira za optimizaciju pretraživanja i digitalne marketing strategije. On je iskusni stručnjak za SEO s više od 5 godina iskustva u industriji, te se trudi pomoći tvrtkama povećati njihovu online vidljivost i doseg. U slobodno vrijeme, Robert voli biti u tijeku s najnovijim trendovima u digitalnom svijetu i pronaći nove načine pomoći svojim klijentima uspjeti online.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)