5 jednostavnih načina da poboljšate SEO svoje web stranice

5 jednostavnih načina da poboljšate SEO svoje web stranice

Iako optimizacija za tražilice (SEO) može biti dugotrajna i frustrirajuća, ne mora biti teško postići da vaša web stranica bude visoko rangirana u rezultatima pretraživanja. Zapravo, uz samo nekoliko malih promjena, možete optimizirati svoje web mjesto kako biste privukli više prometa i bili spremni zarađivati ​​više prihoda od svog web mjesta. Ovaj će članak objasniti 5 jednostavnih načina za poboljšanje SEO-a vaše web-lokacije, tako da u tren oka možete početi privlačiti više ljudi u svoju tvrtku!

#1 Koristite opisne naslove

Održavanje web stranice zahtijeva redovito održavanje kako bi se stranica poboljšala, stoga želite da bude optimizirana i za tražilice. Jedan od načina na koji to možete učiniti jest osiguravanjem da su naslovi vaših postova ili članaka opisni i bogati ključnim riječima. To će pomoći ljudima da pronađu vaš sadržaj kada traže informacije o određenim temama povezanim s vašom industrijom.

#2 Usredotočite se na ključne riječi koje su zaista važne

Vaš cilj je olakšati tražiteljima da vas pronađu uključivanjem relevantnih ključnih riječi koje će vjerojatno upisati. One koje su najpopularnije trebale bi biti na vrhu vaših web stranica, po mogućnosti u zaglavlju. Pobrinite se da također koristite različite riječi i izraze – ne samo jednu ili dvije. Uključite varijacije ključnih riječi u oznake naslova, meta opise, sadržaj i druge aspekte svoje web stranice.

 Izbjegavajte neželjene taktike gomilanja ključnih riječi jer ih Google mrzi. Želite da vas pronađu, a da ne izgleda kao da se previše trudite!

#3 Optimizirajte svoj sadržaj na stranici za bolje rangiranje

Postizanje višeg ranga na Googleu može biti teško. Srećom, postoji mnogo malih promjena koje možete napraviti na svojoj web stranici kako biste bolje rangirali. Najprije osigurajte da je sav sadržaj adekvatno optimiziran. Optimiziranje sadržaja svake stranice na vašoj web stranici pomoći će u povećanju rangiranja. Drugo, dodajte gumbe društvenih medija i veze u podnožje svake stranice kako bi korisnici mogli jednostavno dijeliti sa svojim prijateljima. Treće, postavite poveznice na svoje profile na društvenim mrežama na dno svake objave ili web stranice. Ako se ljudima sviđa ono što vide i ako im se to čini dovoljno zanimljivim da žele više, onda će imati smisla da vas prate i na ovim platformama.

#4 Dodajte gumbe za društveno dijeljenje na svaku stranicu

Dodavanje gumba za društveno dijeljenje omogućuje ljudima jednostavno dijeljenje vašeg sadržaja na Facebooku, Twitteru i drugim društvenim mrežama. Također im daje mogućnost kopiranja veze kako bi je mogli podijeliti negdje drugdje (kao što je e-pošta ili tekst). To će vam pomoći da dobijete više prometa od organskih pretraživanja tražilica koje bi inače zanemarile vaš sadržaj.

#5 Dodajte poziv na akciju (CTA) na svaku stranicu

CTA-ovi su sjajan način da vodite svoje posjetitelje kroz svoju stranicu i osigurate da se ne izgube u prevrtanju. Što trebam učiniti sljedeće? je važno pitanje na koje morate odgovoriti. Vaš CTA može biti jednostavan kao Kontaktirajte nas ili može sadržavati detaljnije upute, kao što je Unesite svoje ime i adresu e-pošte ovdje. No bez obzira na to što piše, mora se pojaviti na svakoj stranici vaše web stranice.

Najbolje mjesto za CTA je na vrhu svake stranice, točno ispod navigacijskog izbornika.

Korisni Članci

SEO optimizacija

Kako optimizirati svoj H1 naslov?

Koje SEO usluge nude SEO tvrtke?

SEO optimizacija web stranica

Stvaranje i optimizacija sadržaja

Važnost SEO strategije prije izrade web stranice

Što je SEO? Vodič za početnike

Scroll to Top