Svaki projekt je jedinstven i predstavlja nove izazove. Važno je zapamtiti krajnji cilj tvrtke/pojedinca koji kreira web stranicu te slijediti smjernice i modele za izradu i dizajn web stranice. Web dizajn je industrija koja brzo raste. Svaki posao zahtijeva web stranicu koja je profesionalna i laka za korištenje. Web dizajn nije nešto što možete naučiti preko noći. Za stručnost u bilo kojem području potrebno je vrijeme.

Svatko počinje negdje. Najbolje vrijeme za početak je sada. Web dizajn i web dizajn često se koriste kao sinonimi, ali web dizajn tehnički potpada pod kišobran razvoja web stranica. Međutim, u ovom ćemo članku govoriti o web dizajnu kao o cjelokupnom procesu izrade web stranica. U praksi, web dizajneri imaju mnoge vještine koje kombiniraju za izradu web stranica najnovijih standarda web dizajna. Neke vještine web dizajna uključuju grafički dizajn – web dizajn, informacijsku arhitekturu (prema kontekstu u interakciji s korisnicima ili većim bazama podataka), copywriting, vođenje računa o upotrebljivosti, web pristupačnost i SEO optimizacija web stranice (Optimizacija za tražilice), responzivni dizajn web stranice na mobilnih uređaja, tableta i gdje se naš web dizajn može prilagoditi svim uređajima.

Kako napraviti web stranicu?

Želite li izraditi vlastitu web stranicu? Ovaj tečaj je za početnike i naučit ćete kako izraditi svoju web stranicu u samo nekoliko koraka.

Možete jednostavno napraviti blog za sebe, stranicu za promociju svoje tvrtke ili pristupačne stanove. Sve što trebate su prave informacije, alati i resursi.

Ovaj opsežni tečaj pokriva sve što trebate znati i vodit će vas kroz cijeli proces.

Sto je sve potrebno za izradu web stranice?

Naziv domene (vaša web adresa, www.YourSite.com).

Plan hostinga (usluga koja hosta web stranicu)

WordPress (besplatna i najpopularnija web platforma)

Ova tri koraka osiguravaju da drugi mogu pristupiti vašoj web stranici. Nakon što ste registrirali naziv svoje domene i odabrali plan hostinga, vrijeme je da instalirate WordPress.

WordPress je najčešće korištena platforma za izradu web stranica na internetu. Lako se instalira i postavlja i traje samo nekoliko minuta.

Prvo morate definirati svrhu vase web stranice

Male tvrtke – gotovo sve tvrtke, velike i male, prisutne su na internetu. Također je izvrstan alat za dosezanje šire publike potencijalnih i sadašnjih kupaca.

Marketing – mnoge web stranice usmjerene su na prodaju i affiliate marketing. Internetsko oglašavanje može se prikazati na mnogim web-mjestima i koristiti za zaradu na internetu. S ciljem dosezanja šire publike, tvrtke radije promoviraju svoje brendove putem blogova i profila na društvenim mrežama.

Informativno – Danas postoje mnoge informativne web stranice. Informativne web stranice su one koje pružaju specifične informacije kao što su upute o tome kako dovršiti zadatak ili projekt te informativni list o određenoj temi.

Kreativno – blogovi i portali također se mogu koristiti za prikazivanje ili objavljivanje kreativnih materijala. Mrežno izdavanje omogućuje vizualnim umjetnicima, redateljima, dizajnerima i slikarima da podijele svoje radove s publikom diljem svijeta. To im pomaže zaraditi novac i ima minimalne troškove.

Osobno – neki ljudi izrađuju web stranice isključivo za vlastitu osobnu upotrebu. Dok stranice društvenih mreža mogu biti korisne za neke, drugi radije objavljuju sadržaj na svojim blogovima.

Registrirajte hosting za web stranicu

Mi vam preporucamo Bluehost da koristite kao vas web hosting.

Registirajte domenu

ako ne postoji čarobna formula za odabir pravog imena domene, postoje neka pravila kojih se trebate pridržavati prilikom izrade web stranice.

Relevantnost je važna. Trebali biste razmotriti odgovara li naziv vaše domene naslovu i temi vaše web stranice.

Neka bude kratko i jednostavno. Što je vaša web adresa kraća, to bolje.

Štedljivo koristite brojeve.

Budi jedinstven! Provjerite je li domena zauzeta. Iako zvuči očito, ovo vam dugoročno štedi vrijeme.

Instalirajte WordPress

Nakon što ste kupili domenu i web hosting, trebate instalirati platformu za izradu web stranica na svoj cPanel.

WordPress je platforma jednostavna za korištenje koja nudi tisuće dodataka i dizajna kako bi vaša stranica izgledala jedinstveno i profesionalno.

Uredite sadrzaj

Posljednji i najteži, ali i najuzbudljiviji dio uređivanja sadržaja naše web stranice je gotov. Nakon što pristupimo našoj web stranici, vidjet ćemo ovaj prizor.

WordPress starter

Ovaj prizor nije impresivan. Ali nemojte se obeshrabriti! Za samo nekoliko sekundi ova stranica će zablistati! Krenimo brzo na posao i pogledajmo sučelje za uređivanje wordpress sadržaja. Pristupna adresa je poslana na vašu e-mail adresu, a trebala bi izgledati ovako: vasadomena.com/wp-admin/, za pristup toj stranici potrebno je unijeti svoje korisničko ime i lozinku.

WordPress administracija

Jednostavan je za korištenje i dovodi nas do više posla. Glavni izbornik nalazi se s lijeve strane. Ovaj izbornik nam omogućuje pristup svim potrebnim funkcijama za organiziranje naše stranice.

Izaberite temu

Započnimo odabirom jedinstvenog izgleda za našu novu web stranicu. Postavljanje teme (predloška) je jednostavno i dramatično će promijeniti izgled stranice. Odaberite Izgled -> Teme za promjenu izgleda lijeve strane.

Dodavanje sadrzaja

Dodajte novu stranicu

Možete izraditi stranicu s popisom usluga i kontakt podataka, zajedno s kartom na vašoj web stranici. To možete učiniti slijedeći ove korake:

1. Za dodavanje novih kliknite Stranice na lijevom bočnom izborniku.

2. Ovo će stvoriti bijeli ekran koji izgleda slično Microsoft Wordu. Sada možete dodati tekst ili slike po svom izboru. Spremite svoj rad kada završite.

Dodajte stranicu svom menu-u

Sljedeći koraci omogućit će vam postavljanje nove stranice u navigacijski izbornik:

1. Pritisnite Appearance (Izgled) na lijevoj strani izbornika. Zatim kliknite Izbornici

2. Pronađite stranicu koju ste izradili, a zatim je dodajte na svoj popis klikom na izbornik Spremi.

Postavljanje postova (Blog).

Najvjerojatnije ćete koristiti Postove ako vodite blog. Ići ćemo na Postove iz glavnog izbornika. Vidjet ćete post koji mi nismo napisali. Ovo je automatski post koji dolazi uz WP. Možete izbrisati objavu i započeti novu.

objaviti wordpress

Samo trebamo unijeti tekst, a po potrebi i sliku, koristeći opciju Dodaj medijski zapis. Nakon što dovršite tekst, kliknite Objavi za objavu objave.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od pomoći u dizajniranju vaše prve web stranice. Svaki podnaslov ovog članka sadrži nebrojene količine znanja i praktičnih primjena znanosti informacijske tehnologije. Nadamo se da smo saželi najvažnije koncepte uključene u web dizajn. izrada web stranice.

Korisni linkovi

Društvene mreže

Klijenti

Ključne riječi

Kontakt

O nama

SWOT analiza

Web dizajn

Web dizajn za početnike

Zaštita privatnosti

Što su KPI-evi u digitalnom marketingu?

Autor Bio

Robert Tolo je osnivač Tolo Designa, vodeće digitalne agencije koja se specijalizira za optimizaciju pretraživanja i digitalne marketing strategije. On je iskusni stručnjak za SEO s više od 5 godina iskustva u industriji, te se trudi pomoći tvrtkama povećati njihovu online vidljivost i doseg. U slobodno vrijeme, Robert voli biti u tijeku s najnovijim trendovima u digitalnom svijetu i pronaći nove načine pomoći svojim klijentima uspjeti online.