Skip to content
Home » SEO optimizacija web stranica

SEO optimizacija web stranica

SEO optimizacija web stranica

Engleski izraz za optimizaciju web stranice za promet je SEO (Search Engine Optimisation). Što je web stranica bolje optimizirana za određenu ključnu riječ, to je bolje rangirana na tražilicama. Ako je vaša stranica optimizirana za određenu ključnu riječ, pojavit će se na prvoj stranici Google-a za tu ključnu riječ. Web stranice koje su optimizirane za određene ključne riječi ostvaruju velik promet jer prirodno dobivaju dobre pozicije za ključne riječi povezane s njihovim proizvodima i uslugama. Izbjegavajući generičku optimizaciju, svoju web stranicu možete održati na visokom poretku za ključne riječi povezane s vašim proizvodima i uslugama, primajući velik broj besplatnih posjetitelja.

SEO optimizacija web stranica

Koja je cijena SEO optimizacije?

Najveći povrat ulaganja ostvaruje se kod optimizacije za tražilice. Tehnika internetskog marketinga koja zahtijeva veće početno financiranje, ali daje dugotrajnije rezultate je SEO optimizacija. Cijenu određuje konkurentnost tržišta za ciljane uvjete. Kao rezultat toga zahtijeva manje održavanja i troškova. Natjecanje za ključne riječi utječe na trošak.

Kupci koji su iskusili plaćene Google Adwords pretraživačke kampanje mogu najbolje razumjeti cijenu. Platili su za određenu ključnu riječ, a korist od te pozicije je bila veća od cijene. Korisnici koji razumiju cijenu klikova za ključnu riječ povezanu s njihovim poslovanjem znaju cijeniti organske pozicije u kojima dobivaju besplatne klikove za tu ključnu riječ uz dobivanje plaćenih klikova.

Što uraditi za bolju SEO optimizaciju

Što uraditi za bolju SEO optimizaciju

Pisati vrlo kvalitetan opis Vaših usluga

Moguće je optimizirati izvrsne, iscrpne opise vaših usluga ili proizvoda, ali kratki, neinformativni opisi neće biti dobro optimizirani. Zbog toga morate raditi na tome.

Angažirati stručnjake za SEO optimizaciju 

Za izradu vaše web stranice trebali biste sklopiti ugovor s tvrtkom za SEO optimizaciju. Čak i kod izrade web stranica postoje neke smjernice kojih se morate pridržavati: izrada poveznica, meta naslova, meta opisa, automatska izrada sitemapa, mogućnost dijeljenja materijala na društvenim mrežama i tako dalje. Ako ne slijedite ove procedure prilikom izrade web stranica, gotovo ćete sigurno morati angažirati novu tvrtku da izradi novu stranicu ili popravi postojeću.

Blog

Blog može biti izvrstan alat za SEO optimizaciju ako se pravilno koristi. Budući da nisu svi zainteresirani za čitanje bloga, možda biste trebali zaposliti nekoga tko dobro razumije industriju vaše tvrtke i može pisati zanimljive članke.

Ažurirarajte stare informacije na web stranici

Svoju web stranicu možete ažurirati svježim materijalom kako biste zadržali angažiranost svojih potrošača. Nije uvijek potrebno, ali bit će vam od velike koristi ako s vremena na vrijeme ažurirate stare informacije o proizvodima i uslugama.

Tehnička SEO optimizacija

Autor Bio

Robert Tolo je osnivač Tolo Designa, vodeće digitalne agencije koja se specijalizira za optimizaciju pretraživanja i digitalne marketing strategije. On je iskusni stručnjak za SEO s više od 5 godina iskustva u industriji, te se trudi pomoći tvrtkama povećati njihovu online vidljivost i doseg. U slobodno vrijeme, Robert voli biti u tijeku s najnovijim trendovima u digitalnom svijetu i pronaći nove načine pomoći svojim klijentima uspjeti online.