Kako povećati prodaju na internetu

U svijetu online trgovine, svaki vlasnik ili menadžer web shopa suočava se s izazovom kako povećati prodaju. Zanimljivo je da online trgovina u Hrvatskoj čini već 12,5% ukupnog prometa trgovine.

Ovaj će blog donijeti niz korisnih savjeta i taktika za optimizaciju prodaje na internetu, od različitih akcija i tehnika prodaje do efikasnih marketing strategija. Zainteresirani ste? Idemo dalje!

Glavne stavke

  • Akcije poput 1+1 gratis i kodova za popuste mogu privući i motivirati kupce da obave kupnju.
  • Kartice vjernosti i affiliate programi su korisne strategije za poticanje lojalnosti kupaca i povećanje prodaje.
  • Korištenje marketplace platformi može vam pomoći dosegnuti veći broj potencijalnih kupaca i ostvariti veću prodaju.
  • Tehnike up-sellinga i cross-sellinga mogu pomoći u povećanju prihoda.
  • Psihologija cijena može se iskoristiti kako bi se privukli kupci i povećala prodaja.
  • Kvalitetna korisnička podrška i dostava su ključni faktori za zadovoljne kupce i ponovne kupnje.
  • Internet marketing strategije poput društvenih medija, email marketinga i plaćenih oglasa mogu privući nove i zadržati postojeće kupce.

Savjeti za povećanje prodaje na internetu

– Ponudite akciju 1+1 gratis kako biste privukli kupce i potaknuli veću prodaju.

– Koristite kodove za popuste kako biste motivirali ljude da kupuju više proizvoda.

– Implementirajte kartice vjernosti kako biste nagradili redovne kupce i potaknuli njihovu lojalnost.

– Razmislite o affiliate programu koji će vam pomoći u širenju vaše online prodaje putem partnera.

– Iskoristite marketplace platforme za prodaju vaših proizvoda i doseg veće publike.

– Kreirajte vremenski ograničene ponude kako biste stvorili osjećaj hitnosti kod potencijalnih kupaca.

Pročitajte još Što je Call-to-Action?

Akcija 1+1 gratis

Akcija 1+1 gratis je popularna taktika koju možete iskoristiti za privlačenje kupaca. Naime, ovakva vrsta ponude nudi kupcu dodatan proizvod besplatno pri kupnji određenog proizvoda.

Obično se koristi za sklonište zaliha ili za promociju određenih proizvoda. S obzirom na to da kupci uvijek traže dobru ponudu, ova akcija može biti iznimno učinkovita. Ona pomaže kupcima da vide vrednost u vašoj ponudi i motivira ih da obave kupnju.

Samo pazite da izračunate profitabilnost ovakve akcije kako ne biste izgubili na zaradi.

Kodovi za popuste

Istraživanja su pokazala da kodovi za popuste mogu biti izuzetno učinkoviti alat za povećanje prodaje na internetu. Kupci vole osjećaj da su dobili dodatnu vrijednost ili povlasticu, pa korištenje popust kodova može ih potaknuti da obave kupnju.

Također, kodovi za popuste mogu privući nove kupce i motivirati postojeće da se vrate i ponovno kupuju. Važno je da kodovi za popuste budu jednostavni i lako primjenjivi, te da se jasno istaknu na web stranici ili u marketinškom materijalu.

Iskoristite ovu taktiku kako biste privukli kupce i potaknuli ih na kupnju vaših proizvoda ili usluga.

Kartice vjernosti

Da biste povećali prodaju na internetu, jedna od korisnih strategija je korištenje kartica vjernosti. Kartice vjernosti su programi koje možete ponuditi svojim kupcima kako biste ih potakli da se češće vraćaju i kupuju vaše proizvode ili usluge.

Ove kartice nude razne pogodnosti poput popusta na određene proizvode, ekskluzivnih ponuda ili bodova koje kupci mogu sakupljati i iskoristiti za kasniju kupnju. Osim što motiviraju postojeće kupce da budu lojalni, kartice vjernosti također mogu privući nove kupce koji su zainteresirani za program.

Budući da mnogi ljudi vole osjećati se posebno i nagrađeno, kartice vjernosti mogu biti izvrstan alat za poboljšanje vaše prodaje na internetu.

Affiliate program

Affiliate program je jedan od načina da povećate prodaju na internetu. Ova vrsta programa omogućuje drugim ljudima da promoviraju vaše proizvode i usluge i zarađuju proviziju za svaku prodaju koju generiraju.

Možete surađivati s blogerima, influencerima i drugim web stranicama koje imaju sličnu ciljanu publiku kao vi. Ovo vam omogućuje da dosegnete veći broj potencijalnih kupaca i povećate svoju prodaju.

Budite sigurni da pružate marketinški materijal i podršku svojim affiliate partnerima kako bi bili uspješni u promociji vaših proizvoda ili usluga.

Prodaja na marketplaceu

Prodaja na marketplaceu je važna strategija za povećanje prodaje na internetu. Postoji mnogo platformi na kojima možete prodavati svoje proizvode i dosegnuti veći broj potencijalnih kupaca.

Marketplace vam pruža priliku da se predstavite širokoj publici i ostvarite više prodaje. Osigurajte da vaši proizvodi budu dobro predstavljeni na marketplaceu kako biste privukli pažnju kupaca.

Upotrijebite relevantne ključne riječi, kvalitetne slike i opise proizvoda koji će poticati kupce na kupnju. Povećajte vidljivost vaših proizvoda kroz marketplace promocije i oglašavanje kako biste stvorili interes među potencijalnim kupcima.

Vremenski ograničene ponude

Vremenski ograničene ponude su sjajan način da potaknete kupce na brzu kupnju. Ove posebne ponude traju samo određeno vrijeme i obično uključuju popuste ili dodatne pogodnosti.

Kupci se često osjećaju prisiljeni iskoristiti ovu priliku i brzo donijeti odluku o kupnji prije nego što ponuda istekne. To može značiti povećanje konverzija i prodaje za vašu online trgovinu.

Stoga, iskoristite snagu vremenski ograničenih ponuda kako biste privukli kupce i potakli njihovu hitnu akciju.

Korištenje tehnike up-sellinga i cross-sellinga

Up-selling i cross-selling su dvije moćne tehnike koje možete koristiti kako biste povećali prodaju na internetu. Up-selling je kada kupcu ponudite bolju verziju proizvoda koji već kupuje, dok je cross-selling kada mu ponudite dodatne proizvode koji bi mu se mogli svidjeti uz već kupljeni proizvod.

Ove tehnike su odlične jer potiču kupce na veću potrošnju i pomažu vam da ostvarite veći prihod.

Postoji nekoliko načina na koje možete primijeniti tehnike up-sellinga i cross-sellinga. Na primjer, možete koristiti strategiju “Kupite jedan, dobijte drugi po sniženoj cijeni” kako biste potaknuli kupce da kupe više proizvoda.

Također, možete koristiti personalizirane preporuke za proizvode koje bi kupac mogao voljeti na temelju njegove prethodne povijesti kupnje.

Važno je istaknuti prednosti i dodatne vrijednosti koje proizvodi pružaju kako biste kupca motivirali da odabere up-selling ili cross-selling opciju. Također, važno je biti taktičan i diskretan u ponudi dodatnih proizvoda kako biste izbjegli da se kupac osjeća pritisnutim ili pretrpanim opcijama.

Iskoristite vrijeme kada je kupac već zainteresiran za kupnju kako biste mu predložili dodatne proizvode koji bi mu mogli biti korisni ili zanimljivi.

Psihologija cijena i kako je iskoristiti za povećanje prodaje

Korisnici interneta često reagiraju na cijene na emocionalnoj razini. Kao prodavatelj, možete iskoristiti psihologiju cijena kako biste povećali svoju prodaju. Jedna od metoda je postaviti cijenu na $9,99 umjesto $10, jer kupci vole vidjeti nižu cijenu, čak i ako je razlika minimalna.

Također, istaknite vrijednost proizvoda i njegove prednosti kako bi se kupci osjećali kao da dobivaju više za svoj novac. Na primjer, možete ponuditi besplatnu dostavu ili garanciju kvalitete.

Također, ograničeno vrijeme ponude stvara osjećaj hitnosti kod kupca da ne propusti priliku. Psihologija cijena je moćan alat koji može potaknuti kupce da donose brže odluke i povećati vašu prodaju.

Važnost korisničke podrške i kvalitetne dostave

Korisnička podrška i kvalitetna dostava su ključni faktori za povećanje prodaje na internetu. Kupci žele sigurnost i pouzdanost prilikom kupovine proizvoda online. Osigurajte brze odgovore na upite kupaca i pružite im podršku putem različitih kanala, kao što su telefonski pozivi, e-pošta ili chat.

Također je važno osigurati visoku kvalitetu dostave. Brza i pouzdana dostava potiče povjerenje kod kupaca i povećava vjerojatnost da će se vratiti na vašu web stranicu za buduće kupovine.

Radite s pouzdanim dostavnim partnerima kako biste osigurali da se proizvodi isporuče u roku i u dobrom stanju. Pravovremena isporuka također može poboljšati korisničko iskustvo i rezultirati zadovoljnim kupcima koji će preporučiti vašu web trgovinu drugima.

Internet marketing strategije za privlačenje novih i zadržavanje postojećih kupaca

Internet marketing strategije igraju ključnu ulogu u privlačenju novih i zadržavanju postojećih kupaca. Jedna od najučinkovitijih strategija je korištenje društvenih medija.

Kreirajte profil na popularnim platformama poput Facebooka, Instagrama i Twittera te redovito objavljujte relevantne sadržaje kako biste privukli pažnju svoje ciljane publike. Također, iskoristite potencijal influencera koji mogu promovirati vaše proizvode i usluge.

Još jedan važan aspekt internet marketinga je email marketing. Osigurajte da svaki posjetitelj vaše web stranice ostavi svoju email adresu kako biste mogli slati personalizirane promotivne materijale i ponude.

Ovo je sjajan način za održavanje kontakta s kupcima i poticanje povratne kupovine.

Osim toga, plaćeni oglasi su također vrlo učinkovit alat za privlačenje novih kupaca. Isprobajte Google AdWords oglase, Facebook oglase ili druge oblike online oglašavanja kako biste povećali vidljivost vašeg poslovanja i dosegnuli veći broj potencijalnih kupaca.

Ukratko, internet marketing strategije poput upotrebe društvenih medija, email marketinga i plaćenog oglašavanja mogu vam pomoći privući nove kupce i zadržati postojeće. Iskoristite ove alate kako biste povećali prodaju i ostvarili uspjeh u online trgovini.

Pročitajte Kako napisati dobar naslov

Prodaja na internetu može biti izazovna, ali postoje mnoge strategije koje možete iskoristiti kako biste povećali prodaju svoje online trgovine. Korištenje marketplaca je jedan od načina za dosezanje veće publike i postizanje veće prodaje.

Postoje različite platforme na kojima možete prodavati svoje proizvode, pa birajte onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Pored toga, vaš web shop treba biti prilagođen svim uređajima kako biste omogućili lako i intuitivno iskustvo kupovine.

Ne zaboravite osigurati korisničku podršku koja će biti pristupačna i odgovoriti na sva pitanja i probleme vaših kupaca. Emocionalni aspekt može također imati veliki utjecaj na odluku o kupovini, stoga se pobrinite da vaša prodaja potiče pozitivne emocije kod kupaca.

Slijedeći ove strategije i primjenjujući odgovarajuće marketinške tehnike, možete povećati prodaju svoje online trgovine.

Povećanje prodaje na internetu nije samo pitanje oglašavanja. Važno je razmotriti i druge strategije koje vam mogu pomoći u privlačenju i zadržavanju kupaca. Poboljšanje SEO-a, plaćeni Google AdWords oglasi i vizualno atraktivna web stranica mogu pomoći u povećanju prometa na vašoj web stranici.

Osim toga, možete istražiti različite taktike kao što su akcije 1+1 gratis, kodovi za popuste i vremenski ograničene ponude kako biste potaknuli kupce na kupovinu. Ne zaboravite na važnost kvalitetne dostave i pristupa.

Na kraju

Poboljšajte prodaju na internetu koristeći strategije poput akcija 1+1 gratis i kodova za popuste. Iskoristite tehnike up-sellinga i cross-sellinga kako biste dodatno povećali prihode.

Također, ne zaboravite na važnost kvalitetne korisničke podrške i dostave.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top