Što je agencija za digitalni marketing?

Agencija za digitalni marketing vrsta je agencije za oglašavanje koja se fokusira na marketing korištenjem digitalnih kanala najćešče Google Ads. Te agencije surađuju s tvrtkama na stvaranju strategija koje koriste najnovije digitalne tehnologije za dosezanje i angažiranje kupaca. Agencije mogu ponuditi različite usluge, uključujući dizajn i razvoj web stranica, optimizaciju za tražilice (SEO), oglašavanje s plaćanjem po kliku (PPC) Google Ads, marketing na društvenim mrežama npr Facebook i marketing putem e-pošte. Osim toga, neke agencije također nude tradicionalne marketinške usluge, kao što su tiskano, televizijsko i radijsko oglašavanje.

Što je agencija za digitalni marketing?

Povijest agencije za digitalni marketing

Agencije za digitalni marketing imaju svoje korijene u tradicionalnim agencijama za oglašavanje. Ove agencije postoje od ranih dana oglašavanja, kada su tvrtke unajmljivale agencije za izradu i postavljanje oglasa u novine i na jumbo plakate. Kako su se pojavile nove tehnologije, tako su se pojavile i nove mogućnosti Agencije su se počele specijalizirati za različite kanale, poput televizije, radija i tiska. Krajem 20. stoljeća, kako je internet postajao sve popularniji, počele su se pojavljivati ​​digitalne agencije. Te su se agencije usredotočile na izradu web stranica i online kampanja za svoje klijente. Danas su agencije za marketing među najčešćim tipovima za oglašavanje, a nude širok spektar usluga.

Agencije za digitalni marketing obično nude usluge kao što su dizajn i razvoj web stranica, optimizacija za tražilice, oglašavanje s plaćanjem po kliku ( Google Ads ), marketing na društvenim mrežama ( Facebook ) i putem e-pošte. Mogu ponuditi i druge usluge kao što su istraživanje tržišta i savjetovanje o marki. Mnoge agencije također nude usluge tradicionalnog oglašavanja kao što su televizijsko i radijsko oglašavanje, tiskano oglašavanje i vanjsko oglašavanje.

Usluge koje nudi Agencija za digitalni marketing

Agencije svojim klijentima nude niz usluga. Najčešće usluge uključuju dizajn i razvoj web stranica, SEO, PPC oglašavanje, Google Ads, marketing na društvenim mrežama i marketing putem e-pošte. Osim toga, neke agencije također nude tradicionalne marketinške usluge, kao što su tiskano, televizijsko i radijsko oglašavanje.

Agencije za marketing mogu pomoći tvrtkama svih veličina da dosegnu veću publiku na Google pretraživaču korištenjem digitalnih marketinških alata i strategija. Radeći s agencijom za digitalni marketing, tvrtke mogu izraditi sveobuhvatan marketinški plan koji uključuje sve aspekte , od dizajna i razvoja web stranice do SEO-a, Google Ads-a do marketinga na društvenim mrežama i putem e-pošte.

Prednosti rada s agencijom

Mnogo je prednosti rada s agencijom za digitalni marketing. Možda je najznačajnija prednost ta što te agencije imaju stručnost i iskustvo za stvaranje i provedbu učinkovitih digitalnih marketinških kampanja. Osim toga, također su u tijeku s najnovijim digitalnim tehnologijama i trendovima, što znači da svojim klijentima mogu ponuditi inovativna i vrhunska rješenja. Još jedna prednost rada s agencijom je ta što mogu pružiti sveobuhvatan paket usluga, što tvrtkama može uštedjeti vrijeme i novac.

Agencije za marketing također mogu pomoći tvrtkama da prate i mjere rezultate svojih digitalnih marketinških kampanja, što je bitno za razumijevanje što funkcionira, a što ne. Osim toga, mogu pružiti vrijedne uvide i preporuke na temelju svojih podataka i analiza. Konačno, može pomoći u izgradnji i održavanju snažnog odnosa s iskusnim i obrazovanim timom koji može pružiti stalnu podršku i vodstvo.

Nedostaci rada s agencijom za digitalni marketing

Postoje i neki nedostaci rada s agencijom za marketing. Jedan od najvećih nedostataka je to što te agencije mogu biti skupe. Osim toga, neke tvrtke mogu smatrati da ne mogu toliko kontrolirati svoje kampanje kada rade s agencijom. Konačno, važno je odabrati uglednu i iskusnu agenciju s kojom ćete surađivati ​​kako biste izbjegli potencijalne probleme.

Još jedan nedostatak rada s agencijom je taj što možda neće uvijek imati na umu vaše najbolje interese. Na primjer, može biti više usredotočena na dobivanje novih klijenata nego na održavanje vašeg poslovanja zadovoljnim. Osim toga, agencije mogu biti manje fleksibilne od rada s internim marketinškim timom, što može otežati unošenje promjena u vašu marketinšku strategiju u zadnji čas.

Sve u svemu, rad s agencijom za digitalni marketing ima i prednosti i nedostatke. Važno je odvagnuti prednosti i mane prije donošenja odluke za vaše poslovanje. Odlučite li se za suradnju s agencijom, svakako odaberite onu koja ima ugled i dobre rezultate.

Kako odabrati agenciju za digitalni marketing

Prilikom odabira morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo, važno je odabrati agenciju s dobrim ugledom i bogatim iskustvom. Drugo, važno je pronaći agenciju koja nudi sveobuhvatan paket usluga. Treće, važno je dobiti ponude od više agencija prije donošenja odluke. Četvrto, važno je tražiti preporuke od prošlih klijenata. Konačno, važno je osigurati da agencija koju odaberete bude u tijeku s najnovijim digitalnim tehnologijama i Google trendovima.

Kada birate agenciju za digitalni marketing, važno je istražiti i raspitati se za preporuke. Nakon što imate nekoliko na umu, važno je upoznati se s njima i steći osjećaj za njihov rad i njihov tim. Obavezno postavite puno pitanja i steknite dojam o njihovom procesu i načinu na koji bi pristupili vašem konkretnom projektu. Nakon što ste dobro razumjeli agenciju i njihov rad, možete donijeti informiranu odluku o tome odgovaraju li ili ne odgovaraju vašim potrebama.

 10 najboljih

Možete birati između mnogih agencija za digitalni marketing. Evo popisa 10 najboljih

Moz

Hootsuite

Pufer

Sprout Social

Suraspored

SocialBee

HubSpot

Evo nekih drugih poznatih agencija za digitalni marketing:

Razorfish

Digitas

Ogilvy & Mather

Svjetska grupa McCann

Leo Burnett

Korisni Članci

Angažiranje SEO agencije

Kako odabrati najbolju SEO agenciju za svoju tvrtku?

Zašto vam je potrebna digitalna agencija?

Što je agencija za digitalni marketing?

Autor Bio

Robert Tolo je osnivač Tolo Designa, vodeće digitalne agencije koja se specijalizira za optimizaciju pretraživanja i digitalne marketing strategije. On je iskusni stručnjak za SEO s više od 5 godina iskustva u industriji, te se trudi pomoći tvrtkama povećati njihovu online vidljivost i doseg. U slobodno vrijeme, Robert voli biti u tijeku s najnovijim trendovima u digitalnom svijetu i pronaći nove načine pomoći svojim klijentima uspjeti online.

Scroll to Top