U svijetu digitalne industrije, SEO (Search Engine Optimization) postaje sve važniji za uspjeh online poslovanja. Ako želite da vaš sajt bude lako dostupan potencijalnim klijentima, bitno je da se nalazi na vrhu rezultata pretrage na Googleu. Pronalazak pravih ključnih riječi ključan je za postizanje visokog rangiranja. U ovom članku detaljno ćemo obraditi najbolje SEO alate za pronalazak ključnih riječi i kako ih koristiti za optimizaciju vaše Web stranice.

Google Keyword Planner

Google Keyword Planner prvi je alat koji ćemo pomenuti. To je besplatna Googleova aplikacija koja vam omogućava da vidite koliko puta određena ključna riječ ili fraza mjesečno bude tražena. Ova aplikacija također pruža informacije o konkurenciji za određene ključne riječi i pomaže vam da odaberete ključne riječi za optimizaciju vašeg sajta.

Google Keyword Planner

Ahrefs

Ahrefs je još jedan odličan alat za SEO. Ova aplikacija pruža informacije o backlinkovima i sadržaju konkurentskih sajtova, što vam omogućava da saznate šta funkcionira i šta ne funkcionira kod vaših konkurenata. Ahrefs također pruža informacije o ključnim riječima koje koriste vaši konkurenti, što vam može pomoći da odaberete ključne riječi za optimizaciju vaše Web stranice.

SEMrush

SEMrush je još jedan odličan SEO alat. Ova aplikacija pruža detaljne informacije o rangiranju sajta na Googleu, ključnim riječima koje koriste vaši konkurenti, kao i strategijama za optimizaciju sadržaja. SEMrush također pruža informacije o plaćenoj reklami, što vam omogućava da saznate kako vaši konkurenti optimiziraju svoje sajte putem plaćene reklame i kako to primijeniti na vašu web stranicu.

SEMrush

Moz Keyword Explorer

Moz Keyword Explorer je još jedan korisni alat za SEO. Ova aplikacija vam pruža informacije o ključnim riječima i frazama koje su relevantne za web stranicu i omogućava vam da odaberete one koje će vam donijeti najbolji rezultat. Moz Keyword Explorer također vam pruža informacije o konkurenciji za određene ključne riječi i pomaže vam da razvijete strategiju za optimizaciju.

Majestic

Majestic je još jedan odličan alat za SEO. Ova aplikacija vam pruža detaljne informacije o backlinkovima, što vam omogućava da saznate gdje vaš sajt može poboljšati svoju poziciju u pretrazi. Majestic također pruža informacije o ključnim riječima i sadržaju konkurentskih sajtova, što vam može pomoći da odaberete ključne riječi za optimizaciju.

Majestic

SpyFu

SpyFu je još jedan odličan alat za SEO. Ova aplikacija vam omogućava da saznate koje ključne riječi koriste vaši konkurenti i koliko dugo su koristili te ključne riječi. SpyFu također pruža informacije o backlinkovima i sadržaju konkurentskih sajtova, što vam omogućava da saznate šta funkcionira i šta ne funkcionira kod vaših konkurenata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)