Kada je u pitanju online reputacijarecenzije na Googleu mogu imati veliki utjecaj. Međutim, možda ne znate da Google ima pravila koja reguliraju koje se recenzije mogu ostaviti.

Ako ste primili negativnu recenziju koja krši ova pravila, potrebno je znati kako ju izbrisati. Stoga vas vodimo korak po korak kroz cijeli proces uklanjanja neprikladnih recenzija na Googleu.

Neka vaša tvrtka zablista: Kako izbrisati negativnu ocjenu na Google-u i privući nove klijente?

Uđimo odmah u to!

Različiti Tipovi Google Recenzija

Postoje dva različita tipa Google recenzija – recenzije na Google tražilici i recenzije na Googleovom poslovnom profilu.

recenzije na Google tražilici

Google tražilica omogućuje ljudima da pišu recenzije. To je sjajno mjesto za dijeljenje mišljenja o različitim temama. Ali, nekad osoba može napisati nešto loše. Ako je ta loša recenzija lažna ili ružna, Google nam omogućuje da to prijavimo.

Možemo zatražiti da se takva recenzija izbriše. Google će ukloniti recenziju koja krši njegova pravila. Pravila kažu da recenzija mora biti pristojna i istinita. Dakle, ako osoba ne govori istinu ili je nepristojna, Google može izbrisati takvu recenziju.

recenzije na Googleovom poslovnom profilu

Na Googleovom poslovnom profilu, korisnici mogu ostaviti recenzije o vašem poslovanju. Ove recenzije su vidljive drugim korisnicima koji pretražuju vašu tvrtku. Važno je odgovarati na ove recenzije, posebno na loše ocjene, kako biste pokazali da brinete o svojim klijentima i trudite se poboljšati svoje usluge.

Kako biste odgovorili na recenziju, jednostavno pristupite svojem Googleovom poslovnom profilu i odaberite opciju “Odgovori”. Budite ljubazni i profesionalni u svom odgovoru, izražavajući zahvalnost i spremnost da riješite bilo kakve probleme ili pritužbe koje je korisnik iznio u svojoj recenziji.

Također je važno pratiti Googleova pravila za reagiranje na recenzije kako biste izbjegli bilo kakvo kršenje smjernica.

Kako odgovoriti na lošu recenziju na Google My Business profilu?

Kada dobijete lošu recenziju na Google My Business, važno je da na nju odgovorite kako bi pokazali da ste svjesni problema i spremni ga riješiti. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti:

Kako izbrisati recenziju na Googleu?

Postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste izbrisali recenziju na Googleu.

provjerite o čemu se radi

Prije nego što zatražite brisanje recenzije na Googleu, važno je provjeriti o čemu se radi. Pročitajte recenziju pažljivo i razmislite je li recenzija neprikladna, lažna ili krši Googleova pravila.

Ako je recenzija neistinita ili nema temelja za lošu ocjenu, možete je prijaviti Googleu. Odlučite koju metodu želite koristiti za rješavanje problema s recenzijom i nastavite s koracima koje je preporučio Google.

prijavite neprikladan sadržaj Googleu

Ako primijetite neprikladnu recenziju na Googleu, možete je prijaviti Googleu. Evo kako:

  1. Kliknite na tri točke pored recenzije koju želite prijaviti.
  2. Odaberite opciju “Prijavi kao neprimjereno“.
  3. Slijedite upute za prijavljivanje neprikladnog sadržaja.
  4. Upotrijebite svoje riječi da objasnite zašto smatrate da je recenzija neprikladna.
  5. Pritisnite gumb “Pošalji” kako biste završili proces prijave.

Zaključak

Ako želite izbrisati recenziju na Googleu, postoje nekoliko koraka koje možete poduzeti. Prvo, provjerite o čemu se radi i razmislite jesu li recenzije u suprotnosti s Googleovim smjernicama.

Ako je recenzija neprikladna ili lažna, možete je prijaviti Googleu. Također možete pokušati kontaktirati osobu koja je napisala recenziju i zamoliti je da je ukloni. Imajte na umu da postoji mogućnost da se recenzija ne može u potpunosti ukloniti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)