Entiteti za Google

Entiteti su vrlo važni za SEO, ali su još uvijek nešto što je relativno novo za SEO. Ako vas zanima više o entitetima i njihovom funkcioniranju, trebali biste pročitati blog dalje.

Što je Google entitet?

Entiteti su poput ključnih riječi. To su kratki nizovi riječi, ali imaju značenje iza sebe. Na primjer, “Google” ima riječ “google” u sebi, a riječ “pretraži” nalazi se u imenu Googlea. Što su entiteti? Entiteti su kratke fraze teksta koje opisuju nešto što je povezano s temom koja se indeksira. Ovi entiteti mogu doći iz mnogih izvora, kao što je naslov stranice, meta opis, pa čak i unutar sadržaja same stranice.

Zašto su entiteti važni?

Podaci entiteta važan su čimbenik na stranici s rezultatima pretraživanja za upite, poput “kako instalirati bojler”. Upit za pojam “grijač vode” vratit će rezultate s riječju “voda” i “grijač” u kontekstu tog pojma, ali također može vratiti rezultate s riječju “grijač” u kontekstu pojma ” voda.” S entitetima, korisnik bi dobio rezultate s točnim značenjem umjesto da dobije rezultate s riječju koja ne znači ništa. 

Cloud Natural Language API

Cloud Natural Language API moćna je i fleksibilna usluga koja olakšava stvaranje rješenja za obradu prirodnog jezika za vaše aplikacije. Cloud NLP API nudi potpuno upravljanu uslugu i optimiziran je za brzinu i skalabilnost. Usluga je visoko konfigurabilna, a API nudi REST sučelje koje omogućuje pristup širokom rasponu NLP modela.

Ovi modeli treniraju se na velikim skupovima teksta i pružaju širok raspon funkcionalnosti za aplikacije. Ovaj API možete koristiti za izdvajanje entiteta iz nestrukturiranog teksta, analizu osjećaja, analizu sintakse, klasifikaciju teksta, pa čak i prijevod. API je dostupan na više jezika i može mu se pristupiti putem REST sučelja. Kako bi koristili API, programeri će morati dostaviti podatke o obuci i konfiguracije modela.

Za podatke o obuci, API podržava stvaranje prilagođenih skupova podataka, koji se mogu koristiti za obuku bilo kojeg od unaprijed konfiguriranih modela. Programeri će također morati osigurati konfiguracije za vrste modela koje žele koristiti. Postoje tri različita modela koja nudi API: prepoznavanje entiteta, prepoznavanje imenovanog entiteta i analiza osjećaja. Ovaj API možete koristiti za prepoznavanje entiteta, analizu osjećaja, analizu sintakse i klasifikaciju teksta. Možete koristiti ove API-je za prepoznavanje imena ljudi, mjesta, organizacija i datuma u nestrukturiranom tekstu.

Google objašnjava entitete kao: 

Entitet je stvar ili koncept koji je u jednini, jedinstven, dobro definiran i prepoznatljiv.

Kada govorite o entitetima,možete smatrati sve što je dobro definirano i prepoznato. Na primjer, entiteti mogu biti gradovi, ljudi, tvrtke, web stranice, zemlje, ključne riječi, slike, videozapisi, boje itd. Entitete možemo definirati kao jedinstvene i dobro prepoznatljive entitete.Možete ih definirati kao bilo što što je jedinstveno, dobro definirano i prepoznatljivo. Ako govorite o entitetima, to može uključivati stvari poput ljudi, mjesta, poduzeća, događaja, robnih marki, boja, godišnjih doba, predmeta, proizvoda, ljudi, organizacija, životinja itd. Ako imate iskustva s marketingom, možda znate da koncept entiteta igra veliku ulogu u SEO-u.

Dobro je znati kako koristiti taj koncept za generiranje prometa. Kada govorimo o njima, glavno pitanje je kako ih možemo identificirati . Identificiranje vrlo je važan aspekt SEO-a. Identificiranje entiteta ima neke sličnosti s pronalaženjem obrazaca. Uzorak možemo definirati kao vrstu entiteta koji je definiran jednom ili više riječi ili skupom pravila.

Kako optimizirati Google entitete?

Kada pišete sadržaj, trebali biste pokušati spomenuti sve podteme unutar određene teme. Na taj način čitatelj može pretraživati te podteme ako ili ju zanima više. Također potvrđuje entitete i omogućuje Googleu da lakše razumije sadržaj vaše stranice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)