1. Uvod

Turistička agencija smještena u predivnoj Hrvatskoj, suočila se s izazovom povećanja prometa na svojoj web stranici i privlačenjem novih klijenata. Kroz temeljitu optimizaciju postojećeg sadržaja i strateško pisanje blog postova, agencija je postigla impresivan rast prometa od čak 3000% te je uvela 612 novih ključnih riječi za dodatno poboljšanje svoje online prisutnosti.

2. Izazov

Prije početka ovog projekta, agencija suočila se s niskim prometom na svojoj web stranici i nedostatkom prisutnosti na relevantnim pretraživačima. Cilj je bio povećati promet, privući nove posjetitelje i generirati više potencijalnih klijenata kako bi se agencija istaknula na tržištu turističkih usluga u Hrvatskoj.

3. Strategija

Agencija je krenula s ambicioznom strategijom koja se sastojala od dva ključna elementa: optimizacije postojećeg sadržaja i redovitog pisanja relevantnih blog postova.

3.1 Optimizacija Postojećeg Sadržaja

Prvo su identificirane ključne stranice na web stranici koje su privlačile nešto prometa, ali nisu bile dovoljno optimizirane. Kroz detaljnu analizu ključnih riječi i konkurencije, agencija je prilagodila naslove, meta opise, URL-ove i sadržaj kako bi bolje odražavali relevantne ključne riječi. Također su dodane interne poveznice kako bi se poboljšala interna navigacija i korisničko iskustvo.

3.2 Pisanje Blog Postova

Agencija je pokrenula redovitu kampanju pisanja blog postova vezanih za popularne destinacije u Hrvatskoj, putničke savjete, lokalne događaje i slično. Svaki blog post bio je temeljito istražen i optimiziran za određeni skup ključnih riječi. Kroz kontinuirano dodavanje kvalitetnih i relevantnih sadržaja, agencija je stvorila autoritet i povjerenje među svojom ciljnom publikom.

4. Rezultati

Rezultati su bili impresivni i premašili su očekivanja agencije

Povećanje prometa od nevjerojatnih 3000%: Otimizacija postojećeg sadržaja i redovito pisanje blog postova doveli su do dramatičnog rasta prometa na web stranici. Agencija je postala znatno vidljivija na pretraživačima, a broj posjetitelja je eksponencijalno porastao.

Uvođenje 612 novih ključnih riječi: Kroz pažljivo planirane blog postove, agencija je uspjela uvesti čak 612 novih ključnih riječi. To je povećalo opseg pretraživanja i omogućilo agenciji da se pozicionira na različitim relevantnim upitima.

Povećanje prodaje i angažmana: Povećanje prometa rezultiralo je većim brojem potencijalnih klijenata, što je dovelo do povećanja prodaje turističkih aranžmana. Također je došlo do povećanja angažmana na web stranici kroz BOOKING sistem .

5. Zaključak

Turistička agencija uspješno je postigla impresivno povećanje prometa od 3000% i uvela 612 novih ključnih riječi kroz optimizaciju postojećeg sadržaja i strategijsko pisanje blog postova. Ovaj slučaj jasno ilustrira snagu kvalitetne optimizacije i redovitog dodavanja relevantnih sadržaja u postizanju izvanrednih rezultata na online tržištu turizma.