Content marketing je tehnika koja se koristi za stvaranje i distribuciju kvalitetnog i relevantnog online sadržaja koji privlači jasno definiranu publiku i pomaže u cilju konverzije – kupnje proizvoda ili usluge, pridobivanja novih pretplatnika na newsletter i, najvažnije, stvaranja lojalnih klijenata. S content marketingom možete graditi vjernost svojih klijenata.

Već ste mnogo puta čuli za pojam content marketinga, ali još uvijek ne razumijete što točno znači. Nema razloga za sram, ovaj članak je napisan upravo za vas!

Content marketing je osnovno davanje informacija.

Drugim riječima, to je marketinška tehnika putem koje poslovanja dijele obrazovne, zabavne i intrigantne informacije koje će na kraju donijeti određenu vrijednost čitateljima i poboljšati njihove živote.

To može biti u obliku promjene osobnog ponašanja ili, kako se većina poduzeća nada, u obliku odluke o kupnji.

Ovdje se ne radi o prisiljavanju online korisnika da nešto kupe, već se korisnicima želi pomoći (tj. usmjeriti ih) na najbolji mogući put do određene akcije (npr. kupnja).Procitajte Sto je SEO?

Što je to Content marketing?

Postoji mnogo vrsta Content marketinga, koliko i različitih sadržaja. U ovom članku ćemo se fokusirati na 5 najpopularnijih primjera Content marketinga koja su idealna za početak vaše marketinške strategije.

  1. Blogovi

Blogovi su prva stvar koju treba imati u vidu kada se govori o Content marketingu. Oni su središnji dio marketinške strategije za mnoge poslovne modele. Razlog za to je što blogovi ne zahtijevaju previše vremena za pisanje, lako ih Google indeksira, online korisnici ih vole čitati i dijeliti, te su brz način pružanja vrijednosti uz relativno nisku cijenu. Blogovi su savršeni za izgradnju odnosa s čitateljima, što može rezultirati dobivanjem vjernih kupaca i više konverzija. Jedini uvjet je da redovito objavljujete blogove.

Mogu li koristiti crticu u nazivu domene?

  1. Sadržaj dugih formi

Sadržaj dugih formi je fantastičan način za izgradnju vrijednosti vašeg brenda i poslovanja, te za povećanje broja pretplatnika na newsletter i sljedbenika na društvenim mrežama. Sve što trebate učiniti je reći “Pretplatite se na naš newsletter kako biste bili obaviješteni kada izađe novo poglavlje našeg vodiča!”. Vodiči su jedan od najboljih tipova sadržaja u obliku dugih formi i mnoge tvrtke ih odvajaju od redovitog bloga. Ovaj sadržaj neće imati samo 1000 riječi, već će ih imati između 5000 i 15000. Bit će ovdje nekoliko poglavlja, svako na vlastitoj URL adresi. Sadržaj u obliku dugih formi nudi veliku vrijednost jer korisnici ne moraju ići drugdje kako bi saznali više informacija o nekom predmetu jer ste ih vi doslovno sve prekrili.

  1. eBooks (e-knjige)

E-knjige mogu izgledati zastrašujuće na početku, no kada ih napravite prvi put, shvatit ćete da su vrijedne truda. E-knjige su pravi magnet za povećanje online publike, newsletter pretplatnika i pridobivan

je novih klijenata. E-knjige mogu imati od 5 do 30 stranica, no bitno je da pružaju neku vrijednost. Preporučujemo izbjegavanje prevelike promocije vaših usluga i proizvoda u e-knjizi, iako vaš proizvod možete ponuditi kao rješenje nekog problema, to ne bi trebalo zauzimati više od 10% sadržaja knjige.

  1. Case Study (studija slučaja)

Case Study su detaljni pregledi koji pokrivaju određeni scenarij ili primjer uspješne kampanje. Oni su odličan način da pokažete konkretne rezultate vašeg poslovanja i kako ste pomogli klijentima da postignu uspjeh. Case Study-i su idealni za pokazivanje vašeg znanja i iskustva u određenoj industriji, te su odličan način za pridobivanje novih klijenata.

  1. Video sadržaj

Video sadržaj je sve popularniji način za komunikaciju s publikom. Oni su odličan način za prikazivanje proizvoda ili usluga, te za pokazivanje kreativnosti vašeg tima. Video sadržaj je također odličan za povećanje SEO-a, jer Google voli video sadržaje i lako ih indeksira. Video sadržaj je također odličan za povećanje razumijevanja vašeg brenda i poslovanja, te za povećanje broja pretplatnika na društvenim mrežama i newsletter-u.

Svi ovi primjeri Content marketinške strategije su odličan način za početak vaše marketinške kampanje. Bitno je da pronađete onu strategiju koja najbolje odgovara vašem poslovanju i ciljevima, te da redovito objavljujete kvalitetan sadržaj.

Kontaktirajte našu agenciju za bolji content marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)