SEO case study za salon trajne šminke u Zagrebu

Klijent: Salon trajne šminke

Vrijeme: Mjesec dana nakon web dizajna

Cilj: Povećanje broja ključnih riječi i organskog prometa na web stranici

Pregled situacije

Prije redizajna web stranice, salon trajne šminke imao je zastarjeli dizajn, a njegova prisutnost na internetu bila je slaba. Cilj je bio unaprijediti izgled web stranice, poboljšati strukturu za SEO te povećati vidljivost na tražilicama.

Koraci u provedbi

Web dizajn i struktura: Prvi korak bio je redizajniranje web stranice kako bi bila modernija, responzivna i korisnički prijateljska. Ovo je osiguralo bolje korisničko iskustvo i smanjilo stopu napuštanja.

Semantički SEO i gradnja autoriteta: Nakon redizajna, usredotočili smo se na strukturu i sadržaj web stranice. Analizirali smo relevantne ključne riječi povezane s trajnom šminkom i kreirali strukturu koja je podržavala semantički povezane pojmove. Također smo identificirali authoritative izvore u industriji s ciljem izgradnje povjerenja.

Optimizacija početne stranice: Poboljšali smo meta opise, naslove i URL-ove na početnoj stranici koristeći relevantne ključne riječi. Ovo je povećalo vidljivost stranice na tražilicama.

Blog sadržaj: Kreirali smo blog postove koji su obrađivali različite aspekte trajne šminke. Svaki blog post bio je optimiziran za određene ključne riječi. To je dodalo dubinu i raznolikost sadržaja na web stranici.

Rezultati

Nakon mjesec dana provedbe SEO strategije, zabilježeni su sljedeći rezultati:

Broj ključnih riječi za koje se web stranica pojavljuje na prvoj stranici rezultata tražilica povećao se s nula na 154.

Organski promet na web stranici povećao se za 1460% u usporedbi s mjesecom prije implementacije SEO strategije.

Klikovi na web stranicu putem tražilica kontinuirano rastu, što ukazuje na povećanu vidljivost i privlačnost sadržaja.

Zaključak

Primjenom sveobuhvatne SEO strategije nakon redizajna web stranice, salon trajne ” postigao je značajan napredak u svojoj online prisutnosti. Povećanje broja ključnih riječi i organskog prometa ukazuje na uspješno poboljšanje vidljivosti i privlačnosti ciljane publike.

Ovi rezultati nisu samo početak, već i poticaj za kontinuirani rad na sadržaju, autoritetu i optimizaciji stranice kako bi se nastavio rast prisutnosti na internetu.

Scroll to Top