Graditeljska tvrtka i organski porast prometa za 1700% zahvaljujući SEO strategiji

Pozadina: Klijent je graditeljska tvrtka koja se bavi različitim građevinskim projektima, uključujući stambene, komercijalne i infrastrukturne projekte. Unatoč svojoj uspješnoj povijesti i kvalitetnim uslugama, tvrtka se suočila s izazovima u privlačenju dovoljno kvalificiranog prometa na svoju web stranicu. Osim toga, konkurencija je postala sve jača, što je dodatno smanjilo njihovu vidljivost na internetu.

Početno stanje: Prije suradnje s našim timom, tvrtka je imala minimalnu vidljivost na tražilicama. Njihova web stranica nije bila optimizirana za ključne riječi specifične za njihovu industriju, a sadržaj na stranici bio je rijedak i slabo strukturiran. To je rezultiralo vrlo niskim organskim prometom na njihovoj web stranici, što je ozbiljno utjecalo na njihovu sposobnost privlačenja novih klijenata.

Strategija: Naš tim je razvio sveobuhvatnu SEO strategiju kako bi tvrtku ponovno usmjerili prema organskom prometu i povećanju vidljivosti na tražilicama. Ključni koraci strategije uključivali su:

  1. Ključna istraživanja: Napravili smo dubinska istraživanja ključnih riječi koje su relevantne za građevinsku industriju i usluge koje tvrtka pruža. Identificirali smo ključne riječi s visokim prometom i niskom konkurencijom kako bismo ih ciljali.
  2. Optimizacija sadržaja: Revizirali smo postojeći sadržaj na web stranici i dodali smo relevantne ključne riječi. Također smo kreirali nove članke, blogove i upute koji su nudili korisne informacije vezane uz građevinske projekte i industriju.
  3. Tehnička optimizacija: Poboljšali smo tehnički aspekt web stranice, uključujući brzinu učitavanja, mobilnu prilagodbu i ispravne oznake kako bi tražilice bolje indeksirale sadržaj.
  4. Izgradnja kvalitetnih veza: Proveli smo kampanju izgradnje kvalitetnih povratnih veza prema web stranici tvrtke. To je povećalo njezinu autoritet i vjerodostojnost u očima tražilica.

Rezultati: Nakon provedbe naše SEO strategije, rezultati su bili izvanredni:

  • Organski promet na web stranici povećan je za nevjerojatnih 1700% u roku od 12 mjeseci.
  • Ključne stranice tvrtke počele su se rangirati visoko na rezultatima tražilica za ciljane ključne riječi.
  • Stopa konverzije značajno se povećala jer je veći broj posjetitelja postao klijentima tvrtke.

Kostičica gubitka: Nakon postizanja impresivnih rezultata s SEO strategijom, tvrtka je na trenutak odlučila prestati ulagati u SEO optimizaciju kako bi smanjila troškove. To se brzo pokazalo kao pogreška.

  • Promet na web stranici počeo je naglo opadati.
  • Tvrtka je izgubila 1200% organskog prometa u roku od samo nekoliko mjeseci.
  • Konkurencija je preuzela njihovu poziciju na tražilicama, a kvalificirani posjetitelji su se preusmjeravali prema konkurentskim stranicama.

Zaključak: Ova studija slučaja ističe važnost kontinuiranog ulaganja u SEO optimizaciju kako bi se održala visoka vidljivost na tražilicama i nastavila privlačiti kvalificiran promet. Učinkovita SEO strategija može značajno povećati organski promet i pozitivno utjecati na poslovne rezultate.

Scroll to Top